Michael Jacksonin Anti-gravity shoes, patentti

jackson

Ei, tämä ei ole kameratrikki.  Edesmennyt Michael Jackson patentoi 1987 antigravity-kengät.

Jackson vei aikanaan musiikin aivan toiselle tasolle. Musiikki olikin kokonainen show, millintarkasti harkituja asioita. Kuin elokuva ja taikurin esitys. Ei musikaali, ei esiintyvä artisti, vaan tarina. Kokonaisuus.

Toki kaikki tämä vaatii tekniikkaa. Taikuuskin ja silmänkääntökin omaa tekniikkaa taustalla, jota ihminen ei näe. Yksi näistä teknisistä trikeistä oli nämä kengät, jotka esiintyy Smooth Criminal -videossa.

jackson pat

 

Mies pysyi kengissä, vaikka ne olisi naulattu lattiaan. Rakenne salli jopa 45 asteen ”kumarruksen”.

Tarkkaan ottaen trikki meni niin, että esiintymislavan lattiasta nousi kengän ankkuroiva tappi ylös ajoitetusti. Koreografia oli tarkka, ja esiintyjät tiesi kohdat. Esiintyjä potkaisi kantapään tappin, ja temppu oli valmis. Kenkä pysyi lattiassa ja voi nojata eteenpäin kaatumatta.

Keksintö toimi syyskuuhun 1996 asti moitteetta, kunnes konsertin aikana Moskovassa  yksi kenkä petti. Michael kaatui kesken keikan. Mutta illuusio säilyi. Huhupuheen mukaan rikkoontunut kenkä olisi Moskovan Hard Rock Cafen seinällä. Mene ja tiedä.

Videossa  10:02 kohdilla suunnilleen lavassa näkyy musta tappi, Jacksonin kenkien välissä juuri kumarruksen loputtua. (juuri ja juuri kokonäyttötilassa näkyy) Hieno temppu kaikkineen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *