Enkelisijoittajilla rahat jumiintuneet yrityksiin

Enkelisijoittajien osa sijoituksista on juuttunut kohteisiinsa. Syy on yleinen huono taloustilanne ja ilmapiiri.

Enkelisijoittaja on yleensä yrittäjä, joka haluaa sijoittaa rahaa ja osaamistakin innovatiiviseen yritykseen, ja jossain vaiheessa myydä osuutensa voitolla pois. Tapoja on toki monia.  Yleisin alkusijoituksen määrä on muutamia kymppitonneja, ja vastaavasti enkelin omistusosuudet sijoitettavasta yrityksestä 10-50 %. Enkelisijoittaja tavallana ostaa osan yrityksestä, ja haluaa kasvua jotta saa voitolla omansa jossain vaiheessa pois. Parhaimillaan enkelisijoittajalta tulee sijoitettua summaa arvokkaampia kontakteja ja bisneskokemusta kohdeyritykseen

-Tämän hetkinen tilanne on kuitenkin se, että osa sijoittajien rahoista on jumissa. Ei pääse purkamaan ja sijoittamaan uudelleen. Kauppa ei käy ja on kovin työlästä saada start-up kasvuun, jotta rahaa vapautuisi. Tilanne on seisova.

Kannattaa kuitenkin ottaa yhteyttä, sillä jollakulla saattaa ollakin sopiva osaaminen ja hieman rahaa juuri sinuun innovaatiollesi, kertoo Bisnesenkelit ry:n toiminnanjohtaja Antti Jussila.

Bisnesenkelit Ry on suomen vanhin sijoittajaorganisaatio, jonka ympärillä on syntynyt nelinumeroinen lukumäärä uusia yrityksiä vuosien saatossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *