Vaasan yliopisto tutkii ”hyvävelikorruptiota”. Voit lähettää kokemuksesi nettikaavakkeella.

Lainaus suoraan Vaasan yliopiston sivuilta:

”Vaasan yliopiston julkisjohtamisen laitoksella toteutetaan tutkimushanketta nimeltään ”Piilokorruption anatomia Suomessa”.

Tarkoitus on tutkimusta varten kerätä kansalaisten kertomuksia ja kokemuksia piilokorruptiosta suomalaisessa yhteiskunnassa.

Toivomme, että kirjoitatte oman kertomuksenne piilokorruptiosta alla olevaan tilaan ja lähetätte sen tutkimushankkeemme käyttöön.

Piilokorruptiolla tarkoitamme epäeettistä ja korruptiivista toimintaa, joka ei ole näkyvää eikä välttämättä tule ilmi. Piilokorruptiossa esimerkiksi poliittista tai taloudellista valtaa käytetään väärin vaikka toimitaan muodollisesti lakien ja säädösten puitteissa. Piilokorruptiolle on lisäksi tyypillistä, että suositaan pieniä piirejä ja suljettuja verkostoja. Yhteisiä varoja, etuja ja valtaa jaetaan arveluttavin perustein omille jäsenille. Piilokorruptiosta seuraa, että toiminnan avoimuus ja läpinäkyvyys vähenevät, ja samalla yleinen luottamus yhteiskunnan instituutioihin heikkenee.

Käsittelemme kaikki saamamme tiedot erityisen luottamuksellisesti ja huolellisesti. Kukaan ei saa selville henkilötietoja tai sitä, kuka on lähettänyt tiedot. Kerätty aineisto käytetään yksinomaan tieteellistä tutkimusta varten.”

Vastausaika on 15.9.2016 – 15.10.2016.

Linkki lomakkeeseen ja yhteystietoihin:

https://eforms.uwasa.fi/lomakkeet/4386/lomake.html

Jutun kuva Kauppalehden julkaisemasta suomalaisen liike-elämän kontakteista. http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tassa-on-suomen-vaikutusvaltaisten-verkosto/jXzSYuSe

Asiasta kirjoitti uutisen myös Yle:

http://yle.fi/uutiset/tutkijat_kaantyvat_kansalaisten_puoleen__piilossa_oleva_korruptio_halutaan_paljastaa/9168738

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *