Innovaatiosetelistä alkupotkua

Innovaatiosetelin jakaminen alkoi 3.10. Seteli on tarkoitettu pienille ja keskisuurille yrityksille, ja innovaatiosetelillä voi ostaa keksinnön tarvitsemaa palvelua. Esimerkiksi patentoimista, tuotekehitystä, jne.

Seteli toimii pääpiirteittäin näin:

 1. Etsi sopivan palveluntarjoajan Tekesin sivuilta, Palveleluntarjoajat -listalta. Palveluntarjoaja voi olla myös muu, mutta Tekesin pitää tällöin hyväksyä se erikseen.
 2. Laatikaa yhdessä työsuunnitelma.
 3. Tee innovaatiosetelin hakemus Tekesin asiointipalvelussa.

Kun ja jos hakemuksesi hyväksytään, niin saat palvelun ko. yrityksestä/organisaatiosta, joka sitten lähettää laskun Tekesiin. Tekeksin sivuilla on hyvät ohjeet, kenelle ja miten innovaatioseteli sopii. Harmillista on se, että sitä ei anneta yksityisille, tai toiminimen kautta toimiville.

 

Sitten kaupallinen mainos:

Muotoilin myös itse palvelupaketin, koska olen innovaatioalan ammattilainen. Keksintöjä olen tehnyt paljon, ja n. 30 patenttia on tullut haettua. Lisäksi olen ollut  lukuisissa Start-up yrityksissä jelppaamassa teknologian kehittämisessä, ja saanut palkintojakin keksinnöilläni. Yrityspuolelta minulla on 25 vuoden kokemus, monella eri yhtiömuodolla. Olin myös Keksintökeskuksen toimitusjohtajana yhden sopimuskauden (2016), ja tehtäväni oli tuottaa palveluita suomalaisille keksijöille. Lisäksi olen luonut innovaatioammattilaisten koulutuksen, Rastor Oy:n kanssa yhteistyössä. 25 vuoden aikana on tullut myös iso kontaktiverkosto plakkariin.

Paketin voisi muodostaa seuraavista osaamisalueista.

 • Uutuustutkimus
 • Arviointi, testaus
 • Alustava patenttihakemus ja lähettäminen
 • Itse keksinnön tarpeet ja tuotekehittäminen
 • Pilottikohteiden valinta/kohteet
 • Mahdollinen rahoitustarve ja rahoittajat jatkoa ajatellen
 • Asiakkaiden löytäminen
 • Some ja näkyvyys
 • Soveltuvuus Keski-Euroopan markkinoille, markkinatutkimukset
 • Alihankkijat Suomessa/Euroopassa
 • CE-merkinnät ja turvallisuus/hyväksyntäasiat, myös suomen lainsäädäntö
 • Start-up- tai yritysneuvot, sopimukset, lisensoiminen, myyminen
 • Prototyypin tekniset asiat, materiaalit, sähkö- ja lvi-asiat, jne

Kaikkia yllämainittuja palveluita ei pysty maksamaan innovaatiosetelillä, mutta soita ja kysy lisää, muotoillaan sopiva paketti tarpeesi mukaan. Käytännössä tuolla 5000 €:n summalla saa todella aika paljon aikaan.

Berliinissä myös Innovaatiogalleria,  joka avaa ovensa yleisölle/asiakkaille joulukuussa 2016. Galleriaan tulee esille omia keksintöjäni, sekä siellä on paikkoja muillekin suomalaisille innovaatioille, jotka haluaa päästä Keski-Euroopan markkinoille.

Löydät yrityksen Tekesin palveluntarjoajista Tecpon Oy -nimellä. (ilmoitettu 19.10)

T: Samuli Penttinen  mail: samuli.penttinen@s-penttinen.fi  Tel: +358 45 6771222

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *