Keksintösäätiöltä ”apurahaa” keksintöpalveluiden tuottamiseen.

Keksintösäätiö haluaa palveluita keksijöille ja keksinnöille. Rahaa on haettavissa keksijöille suunnattujen palveluiden kehittämiseen.

Esimerkiksi keksijäyhteisön tai osuuskunnan perustamiseen, protopajoihin, tai muunlaisen keksintöjen eteenpäin viemiseen suunnattujen palveluiden tuottamiseen. Raha ei ole tarkoitettu valitettavasti suoraan keksijälle. Mutta keksijä ja keksintö hyötyy tästä välillisesti huomattavasti enemmän, kertoo Urho Ilmonen, Keksintösäätiön hallituksen puheenjohtaja.

-Viimeinkin saatiin rattaisiin vauhtia, ja suunta on hyvä nyt, Ilmonen täsmentää.

Rahaa on koossa 100.000, ja se jaetaan pienemmissä erissä.

Lainaus sivuilta:

”Katalyyttirahoitusta myönnetään kertaluontoisina käynnistysavustuksina sellaisille keksintötoimintaa edistäville hankkeille, joissa on jo valmiina relevantti tavoite, toteuttava tiimi ja oma rahoitus tai vastaava panostus. Rahoitushakemuksilla on vuoden 2017 aikana kaksi sisäänjättömahdollisuutta, joista ensimmäisen deadline on 9.4.2017.”

”Katalyyttirahoitus on merkittävä osa tätä Keksintösäätiön uudistumista. Kun emme enää voi tukea suoraan yksityistä keksijää, pyrimme nyt kaikin muin tavoin kehittämään hänen osaamistaan ja toimintaedellytyksiään”

 

 

keksisää

Säätiö on tuottanut myös koulutuspalveluita innovaatioalalle. Keksijä voi pätevöitymisellään vahvistaa ja osoittaa osaamistaan. Tällöin keksijän on helpompi viedä omia ideoitaan innovaatioksi asti, tai vaikka tuottaa palvelua muille keksijöille. Lisäksi keksijän työllistyminen ja uskottavuus on luonnollisestikin helpompaa, kun on niin sanotusti ”mustaa valkoisella”. Koulutus vastaa suomalaisessa koulutusjärjestelmässä II asteen pätevyyttä.

”Enää ei puhuta pelkästä IPR koulutuksesta, vaan kokonaisvaltaisemmasta innovatiivisen ihmisen osaamisesta ja työkaluista. IPR asiat ovat tärkeitä mutta vain yksi ja pieni osa kokonaisuudesta, innovaation syntymisessä ja kehittymisessä”

Lisätietoja löytyy Keksintösäätiön sivuilta: http://www.keksintosaatio.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *