Toimitus ja taustaa

Sivusto toimii harrastepohjalta. Pientä tuloa tuo jokunen mainos etusivun alalaidassa, jotka suunilleen kattaa palvelimen ylläpitokulut.

Huom! Jos haluat, että kirjoitan pienen jutun keksinnöstäsi/innovaatiostasi, niin ota yhteyttä. 🙂 Julkisuus ei ole koskaan pahasta.

Päävastuu:

Samuli Penttinen

Kirjoittajat:

Santeri Penttinen(SP-jr) , Samuli Penttinen + joskus vierailijoita.

Minä, Samuli Penttinen, olen toiminut 26 vuotta yrittäjäkeksijänä, ollut välillä palkkakeksijänä sijoittajille, ja useissa Start-up yrityksissä jelppaamassa mm. teknologiassa. Ehkä tunnetuin keksintöni on C-Flush -nimellä kulkeva kavitaatiopesumenetelmä, jota hyödyntää Flush Finland Oy. Olen toiminut hetken aikaa myös Keksintösäätiön alaisuudessa olevan Keksintökeskuksen vetäjänä.

Lisäksi olen hyvin viehättynyt fysiikasta, mekaniikasta ja biologiasta. Näillä aloilla keksintöni yleensä ovatkin. Kädentaitoina ja pätevyyksinä on sähkö- lvi- kodinkone- ja kylmäalän pätevyydet. (Tukes) Käytännössä osaan tehdä ja suunnitella kaikki prototyypit ja laitteet itse, koodaamista ja mutkikkaampaa elektroniikkaa lukuunottamatta.

Tällä hetkellä rakennan uuden keksinnön, uuden tyyppisen lämpövoimakoneen, prototyyppiä.

Perheeseen kuuluu neljä liki aikuista lasta, ja vaimoni on ammatiltaan musiikkiteatteriohjaaja. Suvussa kulkee journalismia, joten ehkä siksi tätäkin blogia tai verkkojulkaisua tulee tehtyä. Ihan kirjoittamisen halusta ja mielenkiinnosta.

Nimi näyttää olevan Wikipediassa, ja näyttää löytyvän myös joistakin kansainvälisistä tiedejulkaisuistakin. 🙂

kusessa

-Ei sais ampua keksijää.

Osoite:

Vanha kakskerrantie 31,  Turku

 

Toimituksen maili:

sam.pentti@gmail.com

3 thoughts on “Toimitus ja taustaa

 • 16.12.2016 at 07:02
  Permalink

  Tämä ei ole tilattu tarina, vaan täysin oma-aloitteisesti tehty. Ei myöskään kopioitu Unkarin valtion matkailusivustoilta. Tämä on eklektistä yksityisajattelua vuodesta 1956 alkaen. Silloin sattui ns. Unkarin kansannousu, ja havahduin siihen, että maailma ulottui viisivuotiaan kotipihaa laaajemmalle. Isä, äiti ja vanhemmat veljet kuuntelivat radiota ja pelkäsivät. Televisio ei silloin näkynyt Jyväskylässä, tuskin Helsingissäkään.
  Suomen ja Unkarin vertailua:
  Unkari ei ole pelkästään kliseinen pustan, mustalaismusiikin ja egri bikaverin maa. Voitte muuten ensi alkuun tehdä itsekin töitä ja googlettaa kuinka paljon suomalaisia ja unkarilaisia on (muutenkin kuin kansallisvaltioiden rajojen sisällä). Veikkaan että päädytte karkeaan arvioon: unkarilaisia vähän enemmän kuin tuplasti enemmän.
  Asiaan. Unkarilaisten tekemiä keksintöjä:
  Tietokone, sähköveturi, väri-tv, LP-levy, suihkumoottori, kuulakärkikynä, hologrammi, äänifilmi, jääkaappi, excel-ohjelma, C-vitamiini, palavan öljylähteen sammutusmenetelmä, ilmalaiva, tulitikut, puhelinvaihde, rubikin kuutio muutamia mainitakseni. Lisäksi unkarilaiset ovat osallistuneet atomi- ja vetypommin kehittelyyn, avaruus- ja tietotekniikan luomiseen merkittävällä tavalla. Jatkuu . . .

 • 3.9.2016 at 16:21
  Permalink

  ”Kaila ei ole saanut juurikaan apua yhteiskunnan tarjoamilta tahoilta. -On sitä juostu ely-helyissä ja Tekesissä, ja kaikenlaisia selkääntaputteijoita löytyy, sekä kahvia on saanut juoda turhissa palavereissa ihan riittämiin. Innovaatioalan ammattilaisiksi itseään tituleeraavat eivät toisinaan edes tiedä, mikä on keksinnön ja innovaation ero. Siitä on huono lähteä jatkamaan mihinkään, Kaila täsmentää.”

  Kannattaa lukea päivän Helsingin Sanomat
  http://dynamic.hs.fi/2016/maratoonarialisavainio/?_ga=1.83141008.768358383.1472903138
  ”Alisa Vainio on 18-vuotias juoksija ja Suomen urheilun tulevaisuudenlupaus. Hänet haluavat nyt kaikki: media, yhteistyökumppanit ja urheilujohtajat. Mutta Vainio itse haluaa vain juosta, ja mahdollisimman kauas.”

  Monella alalla on huonoja ojhtajia, miksi tiimari, seppälä ja moni muu konkurssissa, kun samalla alalla toimivat tanskalainen Tiger, ruotsalaiset H&M, Ikea ja Clas Ohlson huippumenestyjiä, mielestäni on suomalainen johtaminen on epäonnistunut, työntekijät ovat hyviä, mutta johto on huono ja optio-ylimielinen, itseaiheutettua, Olli Kytölän -tapaisia ihmisiä ei ole.

 • 30.8.2016 at 20:29
  Permalink

  Erinomainen kirja.

  Kirjan takana on aitoa osaamista ja kokemusta.

  Olen sitä mieltä, että tutkija on AINA keksijä, ei saisi olla tutkijoita, jotka eivät itse keksi mitään.

  Nobelistikin on keksijä, innovaattori. Niitä on vaan Suomessa turkasen vähän, vaikka Suomen tieksi on sanottu innovaatiot. Siinä on iso pohtimisen paikka, miksei merkittäviä, jopa Nobel-tasoisia innovaatioita synny Suomessa. Mielestäni osittain Suomen oma syy, kuten Rion urheilukatastrofi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *